Fiscale zaken

 

Als belastingadviseur kan ik jou helpen bij een aantal fiscale zaken. Enkele hiervan vallen onder het maandabonnement indien je ervoor kiest om jouw boekhouding en belastingzaken volledig aan mij uit te besteden. De overige diensten worden tegen mijn uurtarief doorberekend.

 

Ik kan het volgende voor jou doen:

  • verzorgen aangiften omzetbelasting (BTW), waarbij ik rekening houd met de kleine ondernemersregeling*
  • verzorgen aangifte inkomstenbelasting c.q. winstbelasting, ook eventueel die van jouw partner*
  • eventueel aanvragen uitstel aangifte inkomstenbelasting*
  • controle op de door jouzelf ingediende BTW-aangiften
  • aanvragen en/of wijzigen Voorlopige Aanslag
  • aanvragen en/of wijzigen Toeslagen belastingdienst
  • invullen overige belastingformulieren en overige correspondentie met de fiscus
  • opstellen bezwaar- en verzoekschriften
  • op verzoek begeleiding bij controle door de fiscus en de voorbereiding hiervan

*Vaste werkzaamheden maandabonnement.

 

 

 

Inkomstenbelasting

Als ondernemer met een eenmanszaak of v.o.f., of als ZZP'er, valt jouw bedrijfsinkomen onder de inkomstenbelasting. Deze dient in combinatie met al jouw privé inkomsten en uitgaven ingediend te worden (denk aan loon, uitkering, eigen woning etc.).

Heb je een fiscale partner dan worden jullie aangiften gecombineerd ingediend, omdat eventuele aftrekposten dan over jullie beiden verdeeld kunnen worden (denk aan aftrek hypotheekrente, giften en zorgkosten) om tot een voor jullie zo gunstig mogelijke aanslag te komen.

Indien je aan het urencriterium voldoet (minimaal 1225 uur per kalenderjaar aan jouw bedrijf besteden) heb jij recht op enkele aftrekposten. Uiteraard houd ik hiermee rekening bij het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting.

 

 

Omzetbelasting

BTW wordt met 3 tarieven geheven. Iedere ondernemer en ZZP'er moet BTW aan de overheid betalen, op enkele vrijgestelde producten en/of diensten na. Voor een goede vaststelling van deze BTW stelt de belastingdienst diverse eisen aan de administratie. Bij foutieve toepassing van de regels legt de belastingdienst boetes op.

Het begrip "ondernemerschap" is voor de omzetbelasting en de inkomstenbelasting niet hetzelfde. Om te bepalen of jij ondernemer bent, gelden veel criteria.

 

Wil je met mij samenwerken? Klik dan hier.

 

Reacties gesloten.