Werken met mij

 

Afhankelijk van je situatie, je kennis en ervaring kun je behoefte hebben aan verschillende dingen. Daarom bied ik maatwerk voor elke ondernemer in elke situatie en in verschillende vormen.

Ongeveer 13 jaar geleden belde Simone mij op. Zij had al een jaar een webshop en tot die tijd zelf haar administratie bijgehouden in een boekhoudprogramma. Hierin ging echter veel tijd zitten en omdat haar webshop steeds succesvoller werd begon zij de boekhouding steeds vaker uit te stellen. Totdat de deadline van de BTW-aangifte in zicht kwam en zij er dus wel mee aan de gang moest. Dit begon haar steeds meer tegen te staan, vooral toen zij na een jaar controle kreeg door de belastingdienst waaruit naar voren kwam dat zij de verkopen aan haar buitenlandse klanten nooit goed geboekt had. Het resultaat was een fikse naheffing plus een boete, waarmee Simone natuurlijk niet blij was: daar ging haar zuurverdiende winst!

Op dat moment besloot Simone voor een boekhouder te kiezen die haar dit werk uit handen kon nemen. Zij had hierdoor meer tijd voor haar webshop en hoefde niet bang meer te zijn dat haar administratie en belastingaangifte niet goed werden behandeld. Omdat ik met dezelfde software werkte als zij was het vrij eenvoudig om haar boekhouding in mijn systeem in te voeren zodat ik hiermee verder kon gaan. Totdat zij wegens omstandigheden moest stoppen met haar bedrijf is Simone 12 jaar klant bij mij geweest.

 

Hans kwam bij mij met de vraag of ik hem kon helpen met zijn belastingaangiften. Hij had al 3 jaar geen aangifte inkomstenbelasting gedaan en kreeg nu van de belastingdienst 1 maand de tijd om alle aangiften in te dienen. Echter Hans had in die 3 jaar een bedrijf gehad en hiervoor totaal geen boekhouding bijgehouden. Hij verrichte BTW-vrijgestelde werkzaamheden dus hoefde nooit BTW-aangifte te doen en had de administratie daarom steeds opzij geschoven. Nu moest er echter heel snel actie ondernomen worden om te voorkomen dat Hans enorme boetes zou krijgen.

Toen hij bij mij kwam met 2 kratten vol met ordners en 3 boodschappentassen vol met rekeningen en bonnen was ik blij dat ik hiervoor veel tijd had in kunnen plannen. Het heeft me 2 dagen gekost om alles gesorteerd en op volgorde te krijgen, waarna het invoeren van alle stukken kon beginnen. Toen ik na een week alle drie zijn aangiften had ingediend kon ik hem blij maken met het nieuws dat hij een paar duizend euro terug zou krijgen van de belastingdienst. Dat verzachtte de pijn van mijn hoge nota enigszins.

 

Wil jij ook gebruik maken van mijn diensten? Heb je nog vragen of wil je graag kennismaken? Neem dan contact met mij op.

JA DIT WIL IK