Profit Assessment

Een Profit Assessment is het begin van de implementatie van Profit First in jouw bedrijf. Het is een analyse van de huidige financiële situatie van jouw bedrijf. Wat zijn de inkomsten? Wat zijn de uitgaven? Zijn er reserveringen voor belastingen, investeringen en eventuele wensen? 

 

Het assessment geeft inzicht in de manier waarop jouw bedrijf met de omzet omgaat, en vormt het uitgangspunt voor het toewerken naar een financieel stabiele basis van een winstgevend bedrijf.

 

Aan de hand van het assessment worden de Profit First percentages vastgesteld waarmee de omzet vanaf nu verdeeld gaat worden over de verschillende bankrekeningen. Indien deze percentages nog niet de ideale Profit First percentages zijn die horen bij jouw jaaromzet, zullen zij maandelijks met kleine stapjes bijgewerkt moeten worden om uiteindelijk op de juiste percentages uit te komen.

 

 

Een vervolg van het Profit Assessment is de implementatie van Profit First in jouw bedrijf: het openen van de gewenste bankrekeningen, de twee-wekelijkse verdeling van jouw omzet via de percentages en het eventueel maandelijks aanpassen van de percentages tot zij op het juiste niveau zijn.

 

Je kunt los kiezen voor het Profit Assessment en vervolgens de implementatie van Profit First zelf uitvoeren. Beide onderdelen tezamen vormen het Profit First Traject.

 

Ook geef ik apart een workshop Profit First om de basis hiervan uit te leggen.

 

Het Profit Assessment omvat de volgende onderdelen:

  1. een intakegesprek waarbij wij jouw bedrijf bespreken en jij mij jouw financiële overzichten geeft;
  2. ik doe de analyse van jouw financiën en bereken de basis percentages voor jouw Profit First verdeling;
  3. we bespreken de analyse en de verdeling en ik leg jou uit hoe jij jouw percentages maandelijks aan moet passen.

Vervolgens ga jij zelf met Profit First en de verdeling van jouw omzet aan de slag.

 

Wil jij jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend maken met Profit First? Maak dan een afspraak met mij voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek. Dan bespreken wij samen wat het beste bij jou en jouw bedrijf past.

 

Ja ik wil met Profit First werken.

Reacties gesloten.