Profit First Workshop

Wat is Profit First?

Profit First is een cashflow management systeem waarmee je jouw inkomsten kunt beheren. Het is bedacht door de Amerikaan Mike Michalowicz om ervoor te zorgen dat je bedrijf financieel stabiel en winstgevend wordt. De methode is naar Nederland gehaald door Femke Hogema die het boek in het Nederlands heeft vertaald en uit laten brengen. 

 

 

Hoe werkt Profit First in de praktijk?

Eigenlijk lijkt het heel veel op het ouderwetse potjes-systeem dat onze grootouders hadden. Het loon werd wekelijks contant uitbetaald, en vervolgens verdeeld over verschillende potjes: voor de huur, de bakker, de groenteboer enzovoorts.

Met Profit First verdeel je regelmatig de ontvangen omzet over verschillende bank- en spaarrekeningen volgens van te voren bepaalde percentages. Zo reserveer je structureel voldoende geld voor jouw winst, salaris en belastingen. En wat er over blijft is voor de kosten.

De methode Profit First is speciaal ontwikkeld om het financieel ondernemen zo makkelijk mogelijk te maken en kan op jouw bedrijf en jou als ondernemer aangepast worden. Op deze manier krijg jij meer inzicht in jouw financiën en stuur jij enkel op basis van jouw banksaldo jouw bedrijf op winst. Met Profit First maak je betere keuzes en haal jij daardoor makkelijker jouw financiële doelen. 

 

 

Profit First Workshop

Regelmatig geef ik een Profit First Workshop bij mij op locatie, maar het is ook mogelijk om mij te vragen een Profit First Workshop bij jou te geven.

 

Tijdens de workshop leg ik uit wat Profit First nu precies inhoudt, en hoe je dit in de praktijk in jouw bedrijf kunt invoeren. Tijdens twee praktijkvoorbeelden middels een "geldspel" ervaar je zelf wat voor verschil Profit First kan betekenen voor de financiële situatie van jouw bedrijf. Na de workshop kun je meteen beginnen met het reserveren van je winst.

 

De workshop bij mij op kantoor duurt ongeveer 3 uur. De investering hiervoor bedraagt € 97 exclusief 21% BTW. Ik geef de workshop in kleine groepen van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. 

 

 

Ook geef ik regelmatig online via Zoom een kortere introductie workshop Profit First. Deze duurt dan ongeveer anderhalf uur en kost € 69 exclusief 21% BTW. In deze workshop geef ik alleen een uitleg over de Profit First methode en hoe dit in de praktijk werkt. We doen niet het "geldspel" maar wel krijg je de handout met alle informatie en kun je daarna ook meteen starten met het maken van winst.

 

In 2020 geef ik deze workshop op de volgende data:

  • Donderdag 20 februari; 09.30 uur   VOL
  • Woensdag 18 maart; 09.30 uur       CANCEL i.v.m. Corona virus
  • Vrijdag 17 april; 09.30 uur                Online     VOL
  • Donderdag 7 mei; 09.30 uur            Online    Speciaal op uitnodiging
  • Dinsdag 23 juni; 14.00 uur                Online
  • Donderdag 23 juli; 14.00 uur            Online
  • Woensdag 14 augustus; 09.30 uur    Online
  • Donderdag 8 oktober; 14.00 uur
  • Donderdag 19 november; 14.00 uur
  • Donderdag 10 december; 14.00 uur

Wil jij 1-op-1 van mij uitleg hebben van Profit First dan kost dit € 197 exclusief 21% BTW. Datum is dan op afspraak.

 

 

Indien jij mij in wilt huren de workshop bij jou te geven dan bespreken we samen wat jij eventueel verder nog aan de workshop toegevoegd wilt zien.

Naast de uitleg van Profit First en het geldspel kan ik dieper ingaan op het Profit Assessment en op de aanpassing van de Profit First percentages tot de ideale percentages, eventueel met een distributiebestand dat hiervoor gebruikt kan worden.

Ook Money Mindset kan een onderdeel worden van deze workshop.

Afhankelijk van eventuele toevoegingen aan de basis workshop duurt deze 1 of 2 dagdelen en zal de prijs op aanvraag zijn.

 

 

Heb jij belangstelling voor het volgen van een Profit First Workshop, geef je dan op voor één van bovenstaande data. Wil je liever 1 op 1 een workshop van mij, of wil je mij inhuren de workshop bij jou te geven, geef dit dan door. Ik neem dan contact met jou op voor het maken van een afspraak hiervoor.

 

Ja ik wil meteen beginnen met winst maken.

 

Reacties gesloten.